tips van de chef

TIPS VAN DE CHEF

Klassieke mosselpan

Ingrediënten (4 personen): 4 kg mosselen 2 prei 2 uien paar takjes bladselderij 2 laurierblaadjes 1 glas droge witte wijn 1 eetlepel roomboter Spoel de mosselen af. Loop ze even na en verwijder eventuele kapotte mosselen. Snijd de prei en de uien in dunne ringen....

Lees meer

TARTE TATIN MET PEER EN MAPLE SYRUP

INGREDIËNTEN 6 peren, geschild 1 vel kruimeldeeg 6 bolletjes vanille-ijs 1½ el ahornsiroop 2 el boter snufje kaneel BEREIDING Verwarm de oven voor op 180°. Snijd de peren in 8 partjes. Stoof ze aan in de boter. Besprenkel de peertjes met de maple syrup en laat ze...

Lees meer

RECEPT GEBAKKEN CHOCOLADEMOUSSE

Gebakken chocolademousse Ingrediënten 4 personen ca 45 minuten Chocolademousse 125 g pure chocolade (72% of hoger) 4 eieren 90 g suiker 90 g fruitige olijfolie 55 g bloem 10 g maïzena Bestrijk de bakvormpjes licht met olijfolie. Hak de chocolade fijn en smelt het in...

Lees meer